Tuoteryhma breadcrumb

Neurokirurgia

Ultraäänikuvantamisesta voi olla suurta hyötyä neurokirurgisissa toimenpiteissä, koska sen avulla voidaan navigoida ja tunnistaa leesioita ja anatomisia rakenteita reaaliajassa. bk5000-järjestelmästä saadaan kullakin hetkellä tarvittavia automaattisesti optimoituja kuvia, joista voidaan visualisoida tarvittavat rakenteet nopeasti ja tarkasti.

Visualisointi ja suunnittelu

Neurokirurgiassa käytettävä ultraäänikuvantaminen toimii reaaliaikaisesti ja auttaa saamaan täyden kuvan aivojen/leesion anatomiasta ja leesion sijainnista ja se voi auttaa aivojen siirtymän tunnistamisessa ennen leikkausta suoritetun kuvantamisen jälkeen.

 

Kasvaimen resektio: Evaluaatio

Neurokirurgiassa käytettävä ultraäänikuvantaminen auttaa kirurgia säästämään aivojen puhekeskuksen aluetta kasvaimen poiston yhteydessä. Jatkuvalla ultraäänikuvantamisella leikkauksen aikana, kirurgi saa reaaliaikaista ohjausta leikkauslaajuuden arviointiin, ja aivokudoksen ominaisuuksien havainnointi voi auttaa kasvaimen jäljelle jäävien osien arviointia.

 

Suntin asentaminen

Neurokirurgiassa käytettävä ultraäänikuvantaminen auttaa ohjaamaan turvallista ja nopeaa suntin asentamista, ja sen avulla pystytään tunnistamaan ja kohdistamaan täsmällisesti kohteena oleva aivokammio. Kalloon poratun reiän kautta käytettävää anturia ja kertakäyttöistä neulaohjainta käyttäen, suntin asennuksen pystyy suorittamaan yksi henkilö.

 

Ainutlaatuinen digitaalinen integrointi Brainlab-ohjelmistoon

Brainlab-ultraääninavigointiohjelmistolla saadaan päivitettyjä ja täsmällisiä kuvia navigointia varten. Ultraäänikuvat voidaan asettaa reaaliaikaisesti päällekkäin ennen leikkausta otettujen MRI/CT-kuvien kanssa, jolloin saadaan täsmällistä tietoa aivojen siirtymisestä.

Ultraääninavigointiohjelmisto helpottaa kuvantamista ja 3D-ultraäänitietojen rekonstruointia nopeammin kuin leikkauksen aikana otetut MR- ja CT-kuvat, ja tietojen siirron ansiosta ultraäänikuvan laadussa ei menetetä mitään.

Brainlab-ultraääninavigointiohjelmiston avulla nähdään kaksi leikkauksen aikana tehtyä ultraäänikuvantamista rekonstruoituina aksiaali-, koronaali- ja sagittaalitasossa ja sijoitettuina ennen leikkausta otettuihin MR-kuviin. 3D-ultraäänikuvantaminen tarjoaa ajan tasalla olevan tiedon resektion senhetkisestä laajuudesta.

 

Leikkauksen aikainen ultraääninavigointi

Perehdy tarkemmin BK Medicalin erinomaiseen digitaaliseen integraatioon Brainlab-ohjelmiston kanssa ja siihen, kuinka tehokas työkalu bk5000 on yhdessä Brainlab-navigointiohjelmiston kanssa. Niiden avulla saadaan elintärkeää tietoa neurokirurgin navigointiin eri toimenpiteissä.

Tohtori Michael Bartoš selostaa, kuinka reaaliaikaiset ultraäänikuvat sijoitetaan ennen leikkausta otettujen MR- tai CT-kuvatietojen päälle, mikä auttaa häntä tunnistaman ja arvioimaan aivojen siirtymistä, tarkastelemaan ajantasaisia anatomisia tietoja ja arvioimaan kasvaimen poiston laajuutta.

 

Anturit neurokirurgiaan

Jääkiekkomailan muotoinen anturi tarjoaa erinomaisen resoluution äärimmäisessä lähikentässä ja sen liikuteltavalla kärjellä päästään hankalasti saavutettaviin kohtiin.

Kraniotomia-anturilla voidaan ohjata erinomaisesti tähystystoimenpiteitä, arvioida kasvaimen poiston riittävyyttä ja erottaman vaskulaarinen epämuodostuma sen viereisestä hematoomasta.

Vähän tilaa vievä kalloon poratun reiän kautta käytettävä anturi on suunniteltu aivojen kuvantamiseen ja auttamaan toimenpiteiden täsmällisessä ohjauksessa.

Osaston tuotteet

bk5000_Neurokirurgia_1

bk5000

BK Medical